SPORTSHOWROOM
  Nike Air Max 90

  Филтрирај според

  • Сортирај според

  • Категорија

  • Бренд (Nike)

  • Line

  • Колекција (Air Max 90)

  • Технологија

  • Edition

  • Material

  • Style

  • Спорт

  • Величина

  • Боја

  • Цена

  Nike Air Max 90

  Nike Air Max 90

  974 артикли

  Прочуена силуета од 90-тите години која што имала извонредно влијание врз припадниците на културата на носење патики.

  Nike Air Max 90 DV3503-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DV3503-100
  • ден9.345,32
  Nike Air Max 90 DV3503-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DV3503-001
  • ден7.324,71
  Nike Air Max 90 SE DV3335-100
  • Nike
  • Air Max 90 SE
  • DV3335-100
  • ден7.261,56
  Nike Air Max 90 DV2120-900
  • Nike
  • Air Max 90
  • DV2120-900
  • ден7.008,99
  Nike Air Max 90 DV2116-700
  • Nike
  • Air Max 90
  • DV2116-700
  • ден7.703,57
  Nike Air Max 90 DR9900-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DR9900-100
  • ден7.893
  Nike Air Max 90 DR8575-300
  • Nike
  • Air Max 90
  • DR8575-300
  • ден7.072,13
  Nike Air Max 90 DR0145-002
  • Nike
  • Air Max 90
  • DR0145-002
  • ден7.008,99
  Nike Air Max 90 DR0145-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DR0145-001
  • ден7.640,43
  Nike Air Max 90 DQ9316-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DQ9316-001
  • ден4.862,09
  Nike Air Max 90 SE DQ8593-001
  • Nike
  • Air Max 90 SE
  • DQ8593-001
  • ден4.988,38
  Nike Air Max 90 DQ8235-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DQ8235-001
  • ден6.251,26
  Nike Air Max 90 DQ7783-600
  • Nike
  • Air Max 90
  • DQ7783-600
  • ден8.019,29
  Nike Air Max 90 DQ4699-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DQ4699-100
  • ден5.051,52
  Nike Air Max 90 SE Next Nature DQ4016-400
  • Nike
  • Air Max 90 SE Next Nature
  • DQ4016-400
  • ден4.420,08
  Nike Air Max 90 DQ0789-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DQ0789-001
  • ден6.314,40
  Nike Air Max 90 LTR DQ0571-001
  • Nike
  • Air Max 90 LTR
  • DQ0571-001
  • ден3.788,64
  Nike Air Max 90 LTR DQ0570-001
  • Nike
  • Air Max 90 LTR
  • DQ0570-001
  • ден4.735,80
  Nike Air Max 90 DO8903-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DO8903-100
  • ден6.377,55
  Nike Air Max 90 DO8902-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DO8902-001
  • ден5.619,82
  Nike Air Max 90 DO6706-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DO6706-001
  • ден9.534,75
  Nike Air Max 90 SE DO6108-001
  • Nike
  • Air Max 90 SE
  • DO6108-001
  • ден4.735,80
  Nike Air Max 90 SE DO5848-700
  • Nike
  • Air Max 90 SE
  • DO5848-700
  • ден9.155,88
  Nike Air Max 90 Premium DO2194-001
  • Nike
  • Air Max 90 Premium
  • DO2194-001
  • ден2.841,48
  Nike Air Max 90 DO2154-010
  • Nike
  • Air Max 90
  • DO2154-010
  • ден5.367,24
  Nike Air Max 90 DN4415-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DN4415-001
  • ден5.051,52
  Nike Air Max 90 SE DN4155-001
  • Nike
  • Air Max 90 SE
  • DN4155-001
  • ден5.619,82
  Nike Air Max 90 DN3730-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DN3730-100
  • ден4.609,51
  Nike Air Max 90 Futura DM9922-103
  • Nike
  • Air Max 90 Futura
  • DM9922-103
  • ден6.124,97
  Nike Air Max 90 Futura DM9922-102
  • Nike
  • Air Max 90 Futura
  • DM9922-102
  • ден8.208,72
  Nike Air Max 90 Futura DM9922-101
  • Nike
  • Air Max 90 Futura
  • DM9922-101
  • ден6.503,84
  Nike Air Max 90 Futura DM9922-100
  • Nike
  • Air Max 90 Futura
  • DM9922-100
  • ден6.124,97
  Nike Air Max 90 DM9102-002
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM9102-002
  • ден8.903,31
  Nike Air Max 90 DM9102-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM9102-001
  • ден9.345,32
  Nike Air Max 90 G DM9009-146
  • Nike
  • Air Max 90 G
  • DM9009-146
  • ден7.640,43
  Nike Air Max 90 G DM9008-179
  • Nike
  • Air Max 90 G
  • DM9008-179
  • ден8.840,16
  Nike Air Max 90 Premium DM8318-100
  • Nike
  • Air Max 90 Premium
  • DM8318-100
  • ден8.208,72
  Nike Air Max 90 DM8316-400
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM8316-400
  • ден5.177,81
  Nike Air Max 90 DM8265-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM8265-100
  • ден8.713,88
  Nike Air Max 90 DM8171-200
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM8171-200
  • ден5.051,52
  Nike Air Max 90 DM8171-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM8171-001
  • ден6.124,97
  Nike Air Max 90 Premium DM8151-100
  • Nike
  • Air Max 90 Premium
  • DM8151-100
  • ден6.251,26
  Nike Air Max 90 DM8075-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM8075-100
  • ден5.872,40
  Nike Air Max 90 DM7557-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM7557-001
  • ден5.493,53
  Nike Air Max 90 SE DM6438-292
  • Nike
  • Air Max 90 SE
  • DM6438-292
  • ден6.314,40
  Nike Air Max 90 DM6178-010
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM6178-010
  • ден8.019,29
  Nike Air Max 90 DM3110-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM3110-100
  • ден11.302,78
  Nike Air Max 90 DM3051-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM3051-100
  • ден8.208,72

  Air Max 90

  Nike Air Max 90 претставува културна икона. Во еден дел, ова се должи на препознатливиот стил на овие спортски обувки. Нивната приспособливост за различни прилики е исто така важен аспект, бидејќи станувале прифатени како во конвенционалното живеење, така и од различни поткултури додека патиките се здобивале со висока репутација за врвна удобност токму поради елементот Air. На крајот на краиштата, сите овие особености за квалитет довеле Air Max 90 да стане дизајн со големо влијание.

  Првично лансирана како Air Max III во 1990 година, Air Max 90 – името што го добила патиката кога повторно излегла во раните 2000-ти години – била наследник на Air Max II (или Air Max Light) и нејзината претходничка Air Max 1 од 1987 година. Бројот 90 требало да биде следниот чекор во еволуцијата на дизајнот Air Max, чија основа за инспирација биле претходните изданија.

  Овие обувки ги дизајнирал Tinker Hatfield, кој од Nike Air Max 90 создал производ на своето време. Тој има внесено карактеристки за модерен изглед чија претходница во изминатите години биле Air Max 1 и Air Max Light. Во нив е содржана технологијата за меѓуѓон од пена Phylon, за која Light покажала дека е полесна од полиуретанот на изворните Air Max, како надополнување на мрежата од микрофибер за подобро дишење на кожата. Слоевите од TPU слични на оние во претходниот дизајн се појавувале по горништето и потпетицата, со големо воздушесто перниче од TPU кое што имала улога на прозорче околу големиот елемент за воздух Air во меѓуѓонот. Овие елементи имале контурен, рапав изглед кој што претставувал имитација на аеродинамичните перки на брзите, негувани суперавтомобили како Ferrari Testarossa, со што на обувките им се додавало чувство на современост.

  Покрај тоа што во стилското секојдневие се истакнувале со едноставна естетика, Air Max 90 всушност стартувале како предвесници. Задолжени за спортскиот калибар биле гломазниот елемент Air за потпетици, густиот меѓуѓон од пена што обезбедувал заштита од удари и високиот засек на профилот во пределот на глуждот кој што овозможувал голема поддршка. Иако јасно претставувал опрема со првокласна изведба, моделот AM90 бил многу повеќе и ја одразувал промената на образецот за изразување на јазикот на дизајнерскиот пристап на Nike.

  Како и со претходните изданија на Air Max, елементот за воздух Air во потпетицата бил клучната карактеристика за дизајнот на обувките. Додека проѕирното прозорче во Air Max 1 се обидувало да го покаже техничкиот напредок на брендот, подобрениот елемент Air на Nike Air Max 90 се издвојувал поради други причини. Прво, бил поголем од претходните воздушести перничиња, но постоела и табличка околу него, која што можела да се украси во привлечни бои за да се нагласи елементот Air. Бојата „Infrared”, изворно позната како „Hyvent Orange”, се има појавено во моделот кој што претставувал основно издание на почетниот успех на Air Max 90. Обложувањето на воздушестото перниче за потпетица, како и другите елементи, употребата на прозорче во меѓуѓонот се здобија со најголемо признание. Живописниот црвен тон го истакнувал поголемото воздушно перниче во потпетицата, нешто што Nike сакал да го нагласи за тие кои бараат зголемена амортизација и поддршка. Токму интензитетот на оваа портокалово-црвена нијанса е тоа што бојата „Infrared” ја има направено да биде класична боја до ден-денес.

  Начинот на кој што меѓуѓонот се спојува во горништето пред шумното налегнување swoosh ѝ има дадено на AM90 хармоничен стил со чувство на леснотија кој што има освоено многу фанови во мизичкиот свет. Во раните деведесетти години била развиена клубската култура која со себе ја носела потребата за удобна, робусна и стилска опрема. Во меѓувреме, во Лондон и Париз, приврзаниците на алтернативната хип-хоп сцена се восхитувале на обувката поради нејзината издржливост. Со текот на годините, моделот Air Max 90 станува популарен меѓу мешовитите култури како еден од најпрепознатливите и целосно прифатени патики што Nike некогаш ги создал.

  Рангирање според Nike Air Max 90
  (0)

  SPORTSHOWROOM користи cookies. За нашата политика за cookies.

  Продолжи

  Choose your country

  Europe

  Americas

  Asia Pacific

  Africa

  Middle East