SPORTSHOWROOM
  Nike Air Force 1

  Филтрирај според

  • Сортирај според

  • Категорија

  • Бренд (Nike)

  • Колекција (Air Force 1)

  • Модел

  • Технологија

  • Edition

  • Material

  • Style

  • Спорт

  • Величина

  • Боја

  • Цена

  Nike Air Force 1
  Nike Air Force 1 Low DX6504-900
  • Nike
  • Air Force 1 Low
  • DX6504-900
  • ден8.524,44
  Nike Air Force 1 '07 DX2678-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DX2678-100
  • ден6.124,97
  Nike Air Force 1 '07 SNKRS Day DX2666-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07 SNKRS Day
  • DX2666-100
  • ден10.039,90
  Nike Air Force 1 '07 DV6483-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DV6483-100
  • ден7.008,99
  Nike Air Force 1 '07 Premium DV4247-211
  • Nike
  • Air Force 1 '07 Premium
  • DV4247-211
  • ден11.744,79
  Nike Air Force 1 '07 Premium DV4246-333
  • Nike
  • Air Force 1 '07 Premium
  • DV4246-333
  • ден11.934,22
  Nike Air Force 1 High '07 Premium DV4245-101
  • Nike
  • Air Force 1 High '07 Premium
  • DV4245-101
  • ден6.440,69
  Nike Air Force 1 '07 DV4141-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DV4141-100
  • ден5.998,68
  Nike Air Force 1 '07 SE DV3810-001
  • Nike
  • Air Force 1 '07 SE
  • DV3810-001
  • ден5.872,40
  Nike Air Force 1 '07 LV8 DV3501-400
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LV8
  • DV3501-400
  • ден7.135,28
  Nike Air Force 1 '07 LV8 DV3501-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LV8
  • DV3501-100
  • ден7.451
  Nike Air Force 1 '07 LV8 DV3501-001
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LV8
  • DV3501-001
  • ден8.208,72
  Nike Air Force 1 LO '07 DV3455-100
  • Nike
  • Air Force 1 LO '07
  • DV3455-100
  • ден5.240,95
  Nike Air Force 1 Mid DV3451-100
  • Nike
  • Air Force 1 Mid
  • DV3451-100
  • ден7.261,56
  Nike Air Force 1 Fontanka DV3211-100
  • Nike
  • Air Force 1 Fontanka
  • DV3211-100
  • ден6.440,69
  Nike Air Force 1 '07 DV2223-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DV2223-100
  • ден6.882,70
  Nike Air Force 1 '07 DV2215-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DV2215-100
  • ден6.945,84
  Nike Air Force 1 LV8 DV2204-001
  • Nike
  • Air Force 1 LV8
  • DV2204-001
  • ден5.051,52
  Nike Air Force 1 High Sculpt DV2187-100
  • Nike
  • Air Force 1 High Sculpt
  • DV2187-100
  • ден7.893
  Nike Air Force 1 Fontanka DV2175-100
  • Nike
  • Air Force 1 Fontanka
  • DV2175-100
  • ден5.872,40
  Nike Air Force 1 Low '07 Next Nature DV2112-001
  • Nike
  • Air Force 1 Low '07 Next Nature
  • DV2112-001
  • ден5.619,82
  Nike Air Force 1 '07 LX DV1493-161
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LX
  • DV1493-161
  • ден5.304,10
  Nike Air Force 1 '07 LX DV1031-030
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LX
  • DV1031-030
  • ден4.988,38
  Nike Air Force 1 Mid '07 LV8 DV1029-010
  • Nike
  • Air Force 1 Mid '07 LV8
  • DV1029-010
  • ден4.988,38
  Nike Air Force 1 High '07 DV1015-437
  • Nike
  • Air Force 1 High '07
  • DV1015-437
  • ден4.483,23
  Nike Air Force 1 '07 LV8 DR9866-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LV8
  • DR9866-100
  • ден6.188,12
  Nike Air Force 1 '07 LV8 DR9866-001
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LV8
  • DR9866-001
  • ден7.514,14
  Nike Air Force 1 x Serena Williams DR9842-400
  • Nike
  • Air Force 1 x Serena Williams
  • DR9842-400
  • ден5.682,96
  Nike Air Force 1 DR7970-100
  • Nike
  • Air Force 1
  • DR7970-100
  • ден5.746,11
  Nike Air Force 1 DR7889-100
  • Nike
  • Air Force 1
  • DR7889-100
  • ден6.945,84
  Nike Air Force 1 Shadow DR7883-100
  • Nike
  • Air Force 1 Shadow
  • DR7883-100
  • ден7.072,13
  Nike Air Force 1 Fontanka DR7880-001
  • Nike
  • Air Force 1 Fontanka
  • DR7880-001
  • ден3.725,50
  Nike Air Force 1 '07 DR7857-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DR7857-100
  • ден7.324,71
  Nike Air Force 1 Shadow DR7856-100
  • Nike
  • Air Force 1 Shadow
  • DR7856-100
  • ден6.882,70
  Nike Air Force 1 Fontanka DR6259-600
  • Nike
  • Air Force 1 Fontanka
  • DR6259-600
  • ден5.746,11
  Nike Air Force 1 '07 LX Next Nature DR5648-030
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LX Next Nature
  • DR5648-030
  • ден5.682,96
  Nike Air Force 1 Impact DR4853-100
  • Nike
  • Air Force 1 Impact
  • DR4853-100
  • ден5.556,67
  Nike Air Force 1 '07 DR3101-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DR3101-100
  • ден4.988,38
  Nike Air Force 1 '07 DR3100-001
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DR3100-001
  • ден5.367,24
  Nike Air Force 1 LV8 DR3098-100
  • Nike
  • Air Force 1 LV8
  • DR3098-100
  • ден4.609,51
  Nike Air Force 1 Mid DR0296-200
  • Nike
  • Air Force 1 Mid
  • DR0296-200
  • ден7.008,99
  Nike Air Force 1 Mid DR0158-100
  • Nike
  • Air Force 1 Mid
  • DR0158-100
  • ден3.914,93
  Nike Air Force 1 '07 DR0155-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DR0155-100
  • ден9.661,04
  Nike Air Force 1 '07 DR0155-001
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DR0155-001
  • ден9.408,46
  Nike Air Force 1 Fontanka DR0151-001
  • Nike
  • Air Force 1 Fontanka
  • DR0151-001
  • ден4.293,79
  Nike Air Force 1 '07 DR0149-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DR0149-100
  • ден8.145,58
  Nike Air Force 1 '07 LX DR0148-171
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LX
  • DR0148-171
  • ден4.356,94
  Nike Air Force 1 '07 LV8 DR0147-171
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LV8
  • DR0147-171
  • ден5.746,11

  Air Force 1

  Во 1982 година, кога Nike Air Force 1 билa лансиранa, Nike биле релативно мали на кошаркарската сцена. Тие биле познати по својата стручност за трчање, но немале толку големо влијание на кошаркарските терени. За да се реши ова, требало да се размислува за поинаков тип на обувки, тип кој што ќе биде направен за силно скокање, дочекување на нозе со цела тежина и брзи движења. Иако нивната технологија за ѓон Air изгледала како совршено решение, за нејзиното префрлување на терен ќе биде потребна голема умешност.

  Nike верувале дека за таа работа токму Bruce Kilgore бил човекот кој што им требал. Пред да работи со нив, тој бил етаблиран како дизајнер со исклучителна кариера за сите американски производи. Така тој станал идеална личност за креирање на Air Force 1, обувка наречена според познатиот авион нa американскиот претседател.

  За да стокми висококвалитетна кошаркарска обувка, Kilgore знаел дека ќе мора да ги исполни барањата на играчите за специфични перформанси. На почетокот, инспирација извлекол од Nike Approach, издржлива чизма за планинарење чија долна потпетица се извивала нагоре и кон ахиловата тетива. Оваа карактеристика била пренесена на Air Force 1 за да обезбеди флексибилност без да се загрози силата, додека заштитата за глужд била дополнително зајакната со лента за проприоцептивен одговор. Обезбедени се исто така и потребите за тракција на кошаркарите преку серија специјализирани кружни структури на гумениот надворешен ѓон со што им се овозможило да го менуваат правецот со неизмерна брзина.

  Инспирација за дизајнот на Kilgore била исто така и архитектурата. Физичките законитости на париската катедрала Notre Dame влијаела врз можноста на додавање издржлив надворешен ѓон со страничен ѕид – нешто што ретко се гледало на кошаркарските обувки од тоа време – што ја избалансирал дополнителната висина обезбедена од воздушното амортизирање во ѓонот. Овие разновидни влијанија биле поткрепени со паметно смислени елементи како што е системот за врзување со променлива ширина со што се затегнувал горниот дел кон стапалото за подобро прицврстување и одлична контрола. Сѐ на сѐ, готовиот производ на Bruce го споил неговиот минималистички дизајнерски етос со технолошката моќ на Nike за да произведе иновативна, стилска обувка со што ја вовел Nike Air во кошарката. Наскоро, високо ценетите играчи на NBA го забележале моделот Air Force 1 и набргу тој станал примарен избор за многумина од нив.

  Освен што испорачал кошаркарски обувки со подобрени карактеристики, Nike Air Force 1 воспоставила неколку важни феномени во културата на носење патики. Таа била првата обувка која што претставувала вовед за соработки и ограничени изданија, кои сега се вообичаени ширум светот на патиките. Air Force 1 влезе исто така и во историјата со тоа што стана првата колекција на Nike која што вклучува ретро дизајн. Таквата креативност јасно ја има поттикнато фантазијата, бидејќи после многу децении креативците за обувки на Nike и на врвните модни брендови повторно ја осмислуваат.

  Меѓутоа, работите не се одвивале секогаш така лесно. Во 1984 година, постоела реална можност AF1 да биде стопирана. Сепак, навивачите на East Coast, особено оние во Балтимор, Филаделфија и Њујорк, чии млади ги имаат наречено „Uptowns”, сакале да продолжат со одржувањето на Air Force 1. Доколку не постоела нивната страст во комбинација со тројца трговци во Балтимор кои ја осмислиле иницијативата „Colour of the Month Club”, ентузијазмот на Nike за моделот можеби никогаш немало повторно да се разгори.

  Во текот на својот животен век, AF1 ги има прикажано најубавите материјали и најдобри технологии на Nike, со што конечно се етаблира како главно упориште на уличната урбана култура. Патиката ја фаворизираат разновидна палета на луѓе – како позната по својот безвременски стил „бело-на-бело“ – од хип-хоп уметници до дотерани млади луѓе, а и од кошаркарите за кои првично била и создадена. Оваа извонредна популарност, заедно со неговата ценета историја, го имаат направено моделот Nike Air Force 1 да биде вистинска легендарна обувка.

  Рангирање според Nike Air Force 1
  (0)

  SPORTSHOWROOM користи cookies. За нашата политика за cookies.

  Продолжи

  Choose your country

  Europe

  Americas

  Asia Pacific

  Africa

  Middle East