SPORTSHOWROOM
  Nike Air Max 95

  Филтрирај според

  • Сортирај според

  • Категорија

  • Бренд (Nike)

  • Line

  • Колекција (Air Max 95)

  • Модел

  • Технологија

  • Edition

  • Спорт

  • Величина

  • Боја

  • Цена

  Nike Air Max 95

  Nike Air Max 95

  496 артикли

  Легендарен дизајн роден од богатиот пејзаж на Орегон.

  Nike Air Max 95 DX2670-001
  • Nike
  • Air Max 95
  • DX2670-001
  • ден7.387,85
  Nike Air Max 95 DV3197-001
  • Nike
  • Air Max 95
  • DV3197-001
  • ден6.314,40
  Nike Air Max 95 QS DV2593-100
  • Nike
  • Air Max 95 QS
  • DV2593-100
  • ден6.314,40
  Nike Air Max 95 SE DV2218-001
  • Nike
  • Air Max 95 SE
  • DV2218-001
  • ден5.998,68
  Nike Air Max 95 Ultra DR0295-001
  • Nike
  • Air Max 95 Ultra
  • DR0295-001
  • ден11.365,93
  Nike Air Max 95 DR0146-001
  • Nike
  • Air Max 95
  • DR0146-001
  • ден5.619,82
  Nike Air Max 95 DQ9001-001
  • Nike
  • Air Max 95
  • DQ9001-001
  • ден7.703,57
  Nike Air Max 95 SE DQ8570-200
  • Nike
  • Air Max 95 SE
  • DQ8570-200
  • ден5.872,40
  Nike Air Max 95 DQ7604-200
  • Nike
  • Air Max 95
  • DQ7604-200
  • ден5.998,68
  Nike Air Max 95 DQ3430-001
  • Nike
  • Air Max 95
  • DQ3430-001
  • ден6.945,84
  Nike Air Max 95 Essential DQ3429-100
  • Nike
  • Air Max 95 Essential
  • DQ3429-100
  • ден6.314,40
  Nike Air Max 95 DO6704-400
  • Nike
  • Air Max 95
  • DO6704-400
  • ден9.597,89
  Nike Air Max 95 DO6704-001
  • Nike
  • Air Max 95
  • DO6704-001
  • ден9.282,17
  Nike Air Max 95 DO6391-200
  • Nike
  • Air Max 95
  • DO6391-200
  • ден8.082,44
  Nike Air Max 95 DO5960-100
  • Nike
  • Air Max 95
  • DO5960-100
  • ден8.208,72
  Nike Air Max 95 DN8020-001
  • Nike
  • Air Max 95
  • DN8020-001
  • ден21.279,54
  Nike Air Max 95 DN5462-200
  • Nike
  • Air Max 95
  • DN5462-200
  • ден4.104,36
  Nike Air Max 95 Essential DM9104-002
  • Nike
  • Air Max 95 Essential
  • DM9104-002
  • ден8.966,45
  Nike Air Max 95 Essential DM9104-001
  • Nike
  • Air Max 95 Essential
  • DM9104-001
  • ден7.640,43
  Nike Air Max 95 OG DM2816-001
  • Nike
  • Air Max 95 OG
  • DM2816-001
  • ден9.913,61
  Nike Air Zoom Flight 95 DM0523-001
  • Nike
  • Air Zoom Flight 95
  • DM0523-001
  • ден5.872,40
  Nike Air Max 95 DM0012-600
  • Nike
  • Air Max 95
  • DM0012-600
  • ден6.251,26
  Nike Air Max 95 DJ9981-100
  • Nike
  • Air Max 95
  • DJ9981-100
  • ден5.682,96
  Nike Air Max 95 DJ6906-800
  • Nike
  • Air Max 95
  • DJ6906-800
  • ден6.314,40
  Nike Air Max 95 DJ6903-100
  • Nike
  • Air Max 95
  • DJ6903-100
  • ден5.367,24
  Nike Air Max 95 Essential DJ6884-400
  • Nike
  • Air Max 95 Essential
  • DJ6884-400
  • ден12.755,09
  Nike Air Max 95 Essential DJ6884-001
  • Nike
  • Air Max 95 Essential
  • DJ6884-001
  • ден9.976,76
  Nike Air Max 95 DJ4627-001
  • Nike
  • Air Max 95
  • DJ4627-001
  • ден9.976,76
  Nike Air Max 95 Recraft DJ3341-100
  • Nike
  • Air Max 95 Recraft
  • DJ3341-100
  • ден8.461,30
  Nike Air Max 95 DJ1495-100
  • Nike
  • Air Max 95
  • DJ1495-100
  • ден6.756,41
  Nike Air Max 95 QS DH9792-100
  • Nike
  • Air Max 95 QS
  • DH9792-100
  • ден4.483,23
  Nike Air Max 95 DH8256-100
  • Nike
  • Air Max 95
  • DH8256-100
  • ден5.493,53
  Nike Air Max 95 SE DH4755-200
  • Nike
  • Air Max 95 SE
  • DH4755-200
  • ден7.008,99
  Nike Air Max 95 DH4754-300
  • Nike
  • Air Max 95
  • DH4754-300
  • ден7.577,28
  Nike Air Max 95 DH4754-001
  • Nike
  • Air Max 95
  • DH4754-001
  • ден6.188,12
  Nike Air Max 95 Premium DH4102-200
  • Nike
  • Air Max 95 Premium
  • DH4102-200
  • ден12.123,65
  Nike Air Max 95 DH3857-100
  • Nike
  • Air Max 95
  • DH3857-100
  • ден6.251,26
  Nike Air Max 95 SE DH2718-400
  • Nike
  • Air Max 95 SE
  • DH2718-400
  • ден6.061,83
  Nike Air Max 95 SE DH2718-001
  • Nike
  • Air Max 95 SE
  • DH2718-001
  • ден5.998,68
  Nike Air Max 95 DH0147-700
  • Nike
  • Air Max 95
  • DH0147-700
  • ден8.840,16
  Nike Air Max 95 DH0143-700
  • Nike
  • Air Max 95
  • DH0143-700
  • ден12.439,37
  Nike Air Max 95 DD9600-100
  • Nike
  • Air Max 95
  • DD9600-100
  • ден7.577,28
  Nike Air Max 95 x Denham DD9519-001
  • Nike
  • Air Max 95 x Denham
  • DD9519-001
  • ден7.008,99
  Nike Air Max 95 DD7114-400
  • Nike
  • Air Max 95
  • DD7114-400
  • ден10.734,49
  Nike Air Max 95 DD7114-001
  • Nike
  • Air Max 95
  • DD7114-001
  • ден12.186,80
  Nike Air Max 95 DD6622-100
  • Nike
  • Air Max 95
  • DD6622-100
  • ден7.008,99
  Nike Air Max 95 SE DD5482-902
  • Nike
  • Air Max 95 SE
  • DD5482-902
  • ден10.797,63
  Nike Air Max 95 SE DD5398-615
  • Nike
  • Air Max 95 SE
  • DD5398-615
  • ден11.050,21
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

  Air Max 95

  На почетокот на 90-тите, со зголемената слава на Michael Jordan кошаркарските патики на Nike станале неверојатно популарни. Со оглед на тоа што кошаркарскиот спорт напредувал, Nike го посветиле своето внимание во подобрување на работата на нивните тренери за трчање. Со цел да добијат нова перспектива за дизајнот за еден тркач, тие го ангажирале дизајнерот за обувки Sergio Lozano, кој работел четири години на различни спортски и ACG проекти. Nike сакале да креираат обувка што ќе понуди нешто сосема оригинално. Оваа голема амбиција е токму она што довела да се создаде Nike Air Max 95.

  95-тата година ја одвела добро познатата линија Air Max во смел креативен правец инспириран од најневеројатни работи: дожделивото време во Орегон. Размислувајќи за езерото во кампусот на Светското седиште на Nike во Бивертон, Орегон, Lozano бил загледан во далечината кон дрвјата на спротивниот брег. Додека врнело, тој почнал да замислува како земјата се разрушува. И токму тогаш му дошла идејата: што би се случило кога идеалната патика би била закопана во земја и постепено би почнала да се разоткрива додека дождот ја измивал калта од неа?

  Врз основа на таа помисла, Lozano нацртал една брза скица. На неа била нацртана патика во слоеви што ќе продолжат да ја формираат естетската линија на  Air Max 95, која наликувала на форми од лелеави ленти кои ги открила ерозијата што траела многу илјади години на карпите на Големиот Кањон. Овој првичен концепт ќе продолжи да ја формира основата на првата патика Nike Air Max 95, произведена во нијанси на Neon. Нејзина карактеристика биле низа сиви слоеви слични на слоевите во основниот цртеж со избледување од темно на долниот дел до посветло кон горниот дел. Заедно со воведување на неконвенционалниот црн среден ѓон, ова степенување на бои целосно ги сокрива трагите од кал и абење. Овие темни нијанси се надоместени со додавање на светла Volt нијанса на знакот на Nike. Овој живописен жолто-зелен тон претставувал карактеристичен знак за нивниот комплет за трки, кој оттогаш се користи како наследена шема на бои на многу други дизајни на Nike.

  Иако Lozano ја имал осмислено Air Max 95 првенствено како обувка за трчање, тој исто така во неговиот дизајн се обидел да ја отслика човечката анатомија. Деловите на горништето претставуваат ленти со облик на мускули, најлонските окца кои се истегнуваат од вертикалните ленти на страните на обувката претставуваат граден кош, додека средниот ѓон и петицата претставувале прешлени.

  Nike Air Max 95 дополнително им има помогнато на тркачите со тоа што обезбедила мрежа за дишење над штитникот од тантела заедно со првиот видлив дел за воздух од предниот дел на стапалото, што обезбедила подобра амортизација по должина на лежиштето на стапалото. Потоа, на горништето се наоѓаат 3M Scotchlite рефлектирачки елементи заради дополнителен впечаток, како и заради видливост. Lozano бил толку уверен во индивидуалноста на технологијата Air Max на Nike и силата на естетиката на AM95 што култниот swoosh звук на издишување на обувката го оставил во фазата на прототип. Истата била повторно воведена дури по првичните повратни информации на Nike во форма на мало swoosh позиционирано кон задниот дел на надворешниот дел за да го одржува главното горниште чисто и префинето.

  Од аспект на култура на живеење, смелата естетика на 95-ката се покажала како успешна. Кога била лансирана во 1995 година, обувката изгледала бунтовно и спротивна на стандардите, што ја направила омилена кај младите. Со огромна популарност низ Европа, Австралија и Јапонија, оваа обувка била усвоена и од познати музички уметници во САД. Air Max 95 претставува комбинација на авангарден дизајн со одлични перформанси со што ги поставува Nike за предводници за обувки во 90-тите, постигнувајќи огромни успеси со иднина за постојани иновации.

  Рангирање според Nike Air Max 95
  (0)

  SPORTSHOWROOM користи cookies. За нашата политика за cookies.

  Продолжи

  Choose your country

  Europe

  Americas

  Asia Pacific

  Africa

  Middle East