SPORTSHOWROOM
  Nike VaporMax

  Филтрирај според

  • Сортирај според

  • Категорија

  • Бренд (Nike)

  • Line

  • Колекција (Air VaporMax)

  • Модел

  • Технологија

  • Edition

  • Material

  • Style

  • Спорт

  • Величина

  • Боја

  • Цена

  Nike VaporMax
  Nike Air VaporMax Plus DZ4440-800
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DZ4440-800
  • ден5.051,52
  Nike Air VaporMax Plus DZ4403-400
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DZ4403-400
  • ден10.355,62
  Nike Air VaporMax Plus DX3720-200
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DX3720-200
  • ден7.577,28
  Nike Air VaporMax Plus DX1795-001
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DX1795-001
  • ден8.208,72
  Nike Air VaporMax Plus DX1784-300
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DX1784-300
  • ден10.039,90
  Nike Air VaporMax Plus DV2119-100
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DV2119-100
  • ден7.766,72
  Nike Air VaporMax Plus DQ8588-800
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DQ8588-800
  • ден7.261,56
  Nike Air VaporMax Plus DQ7651-300
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DQ7651-300
  • ден4.988,38
  Nike Air VaporMax Plus DQ7645-100
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DQ7645-100
  • ден7.703,57
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DQ7640-001
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DQ7640-001
  • ден8.208,72
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DQ7633-100
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DQ7633-100
  • ден7.829,86
  Nike Air VaporMax Plus DQ7626-001
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DQ7626-001
  • ден10.545,05
  Nike Air VaporMax Plus DQ4695-001
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DQ4695-001
  • ден5.998,68
  Nike Air VaporMax Plus DQ4688-300
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DQ4688-300
  • ден13.386,53
  Nike Air VaporMax Plus DO6679-001
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DO6679-001
  • ден9.787,33
  Nike Air VaporMax Plus DO5874-700
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DO5874-700
  • ден6.756,41
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DO5852-900
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DO5852-900
  • ден7.451
  Nike Air VaporMax Plus DO1160-600
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DO1160-600
  • ден10.671,34
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit SE DN3074-001
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit SE
  • DN3074-001
  • ден5.051,52
  Nike Air VaporMax Plus DM8337-600
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DM8337-600
  • ден9.282,17
  Nike Air VaporMax Plus DM8327-600
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DM8327-600
  • ден6.756,41
  Nike Air VaporMax Plus DM8317-100
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DM8317-100
  • ден7.514,14
  Nike Air VaporMax Plus DM8121-001
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DM8121-001
  • ден8.145,58
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DM0025-101
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DM0025-101
  • ден8.398,16
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DM0025-100
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DM0025-100
  • ден9.976,76
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DJ9975-001
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DJ9975-001
  • ден7.451
  Nike Air VaporMax Plus DJ5993-800
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DJ5993-800
  • ден11.113,35
  Nike Air VaporMax Plus DJ5975-100
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DJ5975-100
  • ден8.840,16
  Nike Air VaporMax Plus DJ5189-001
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DJ5189-001
  • ден15.091,42
  Nike Air VaporMax Plus DJ3023-700
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DJ3023-700
  • ден10.987,06
  Nike Air VaporMax Plus DJ3023-600
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DJ3023-600
  • ден10.734,49
  Nike Air VaporMax Plus DJ2737-001
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DJ2737-001
  • ден10.481,91
  Nike Air VaporMax Plus DH4300-001
  • Nike
  • Air VaporMax Plus
  • DH4300-001
  • ден18.880,07
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DH4088-600
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DH4088-600
  • ден5.619,82
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DH4088-300
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DH4088-300
  • ден4.735,80
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DH4088-003
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DH4088-003
  • ден4.672,66
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DH4088-002
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DH4088-002
  • ден4.356,94
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DH4088-001
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DH4088-001
  • ден4.356,94
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DH4086-400
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DH4086-400
  • ден9.219,03
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DH4086-001
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DH4086-001
  • ден9.345,32
  Nike Air Vapormax 2021 Flyknit DH4085-400
  • Nike
  • Air Vapormax 2021 Flyknit
  • DH4085-400
  • ден6.819,56
  Nike Air Vapormax 2021 Flyknit DH4085-003
  • Nike
  • Air Vapormax 2021 Flyknit
  • DH4085-003
  • ден5.430,39
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DH4085-002
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DH4085-002
  • ден9.219,03
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DH4085-001
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DH4085-001
  • ден5.935,54
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DH4084-400
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DH4084-400
  • ден10.545,05
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DH4084-100
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DH4084-100
  • ден5.114,67
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DH4084-003
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DH4084-003
  • ден4.735,80
  Nike Air VaporMax 2021 Flyknit DH4084-002
  • Nike
  • Air VaporMax 2021 Flyknit
  • DH4084-002
  • ден6.314,40

  Air VaporMax

  Кога за прв пат била претставена технологијата Air на Nike, таа била скриена во внатрешноста на средниот ѓон, па во 1987 година, тие решиле својата иновација да ја откријат преку едно мало прозорче на патиката Air Max 1. Потоа, во 2006, пената во средниот ѓон на Air Max 360 ја замениле целосно со воздух, а во 2017 година, излегува Nike VaporMax, така што луѓето добиле вистинско чувство на лебдење во воздух само во еден пар патики.

  Бидејќи VaporMax се стреми кон едноставност, за калапот за неговиот ѓон биле потребни неверојатни петнаесет обиди за да се усоврши, а за самата патика, седум години за да се изработи. За тоа биле вклучени два клучни члена од персоналот на Nike, почнувајќи од дизајнерот за иновации за ублажување на физички дејства, Zach Elder, кој поминал три години работејќи на системот за амортизација, а потоа, Tom Minami кој бил ангажиран за да го создаде горништето и да го доврши дизајнот. Сето ова време и напор ќе се покажат дека вределе, бидејќи повеќе години по почетокот на проектот Nike конечно се претставува со обувка што ја претставува кулминацијата на технологијата Air – сосема нов систем со кој горништето директно е споено со иновативниот Air ѓон кој е целосно проѕирен.

  Овој комплексен ѓон се состои од повеќе од 39.000 компоненти. Во текот на производството, секој ѓон VaporMax поминува низ ригорозен процес на тестирање заради сигурност во квалитетната изработка на секој ѓон. Оној ѓон што нема да го помине тестот се разградува пред да се пренамени во нов ѓон, што значи дека сѐ се рециклира.

  Готовиот ѓон Nike VaporMax е целосно уникатен, содржи низа TPU штипки кои функционираат како мали клипчиња заедно со гумените џепчиња исполнети со воздух, сместени на внимателно избрани места за голем удар на дното на патиката. Како што лицето што ја носи патиката чекорејќи го притиска надолу ѓонот, штипките се притискаат нагоре во гумените џепчиња, го впиваат притисокот и на тој начин рамномерно го распределуваат притисокот низ ѓонот. Кога стапалото ќе се подигне од земјата, клиповите се враќаат наназад, така што целото напрегање и притисок собрани во воздушните перничиња се ослободуваат и му овозможуваат на чекорот многу удобно чувство на отскокнување. Токму овој систем го сместува Air VaporMax во посебна класа за себе.

  Технолошките достигнувања и полупроѕирната, воздушеста естетика на дизајнот на ѓонот Air на Elder се совршено надополнети со елегантното горниште на Minami, при што се комбинираат двата аспекта за да остават впечаток на трчање по облачиња. Оригиналното издание на VaporMax се карактеризира со две слични палети на бои. Едната е Pure Platinum, едноставна, модерна верзија, додека другата е со иста основна боја, но исто така вклучувала и посмели елементи на University Red. Двата дизајни имале горниште со жлеб естетски изработен од Flyknit материјал во која се содржела иновативната технологија за врзување FlyWire на Nike, со која се зацврстува стапалото на самото место. Ултралесната нишка е поврзана со ѓонот Air Max без шев при што се употребиле само основни материјали, правејќи го чевелот неверојатно лесен и флексибилен. Ова претставувало показател за поголем процес на рационализирање кој се обидувал да создаде вистинско чувство дека одите по воздух.

  Покрај тоа што може да се пофали со секаков вид на амортизација според желбите на секој тркач, Nike VaporMax е масовно популарна надвор од тркачките кругови. Тоа е затоа што нуди совршен баланс на перформанси и стил. Нејзиниот првичен успех бил поттикнат и од соработките како, на пример, помеѓу Nike и Comme des Garcon, кои дебитирале во октомври 2016 година на пистата на Модната недела во Париз, овозможувајќи им на патиките одлична експонираност. Следело рано производство за настанот Air Max Day на 26-ти март 2017 година, пред Nike да претстави повеќе модели подоцна истата година, па и подоцна од тогаш. Тоа е временска рамка во која Nike ја сугерира замислата за Air VaporMax како вистинска модерна спортска најпрефинета обувка.

  Рангирање според Nike VaporMax
  (0)

  SPORTSHOWROOM користи cookies. За нашата политика за cookies.

  Продолжи

  Choose your country

  Europe

  Americas

  Asia Pacific

  Africa

  Middle East